Hvor skal pengene komme fra?

Kære læser,

Jeg går meget op i at tale om, hvad der er vigtige mærkesager for LA Skive, og jeg peger i alle debatter på et eller flere finansieringsforslag. Jeg har for vane slet ikke at bruge tid på andres politik, da jeg meget hellere vil fortælle om hvad vi selv gerne vil. Men deciderede usandheder skal naturligvis italesættes.

Når Per Jeppesen mener, at vi kun bruger omkring 20 millioner kr. på idrætten i Skive Kommune, er det jo lige så lidt sandt, som at fødselstallet er nedadgående, når det siden 2015 faktisk er steget. Der gives udover de 20 millioner kroner, også tilskud til haller og lokaler på 22.131.100 kr. Hvis vi virkelig nærstuderer regnskabet, kan vi nok ramme 50millioner til idræt, da budgetposterne har overlap.

Liberal Alliance mener at ældrepleje, børnehave, folkeskole, infrastruktur, erhvervsservice, borgerservice og naturligvisen god økonomi, er fundamentalt for en kommune i vækst.

Se dét er kernevelfærd!

Derfor har vi følgende finansieringsforslag, så der igen bliver råd til kernevelfærd:

Skab private jobs ved konkurrenceudsættelse, få mest for skattekronerne og gerne den bedste kvalitet, anslået +40 millioner

Skær benhårdt i bureaukratiet – Mindre kontrol og mere tillid. Start med at afskaffe virksomhedsplanerne

Stop markedsføring af kommunen som ikke kan måles, ellers bruger vi millioner af skattekroner i blinde

LA Skive vil hellere have fastansatte end konsulenter, som ansættes i perioder på 2-3 år. Det er billigere, og know-how holdes i kommunen

Nedbring antallet af ledere og administrativt ansatte i kommunen til Favrskov niveau, og vi finder 16 millioner kroner, som jo kan erstatte pengene fra idrætten

Pengene der frigøres i ovenstående eksempler skal bruges på førnævnte kernevelfærd. Hvis der efterfølgende er plads til en skattelettelse på 0,5%, som i øvrigt kun koster 8,9 millioner i 2018 fordi staten vil dække de 75% af udgiften, så gør vi da det. Privat velfærd er nemlig også velfærd!

Jeg tror på, at hvis vi har en målsætning om Danmarks bedste børnehaver og folkeskoler, så vil børnefamilier hellere bo i Skive Kommune, end i Viborg, Herning, Morsø osv.

Jeg vil anbefale PJ at bruge mere tid på sin egen politik, og lige regne lidt på den, for den er behæftet med så meget usikkerhed, at vi ender med endnu mere gældsætning – Ja, vi har stadigvæk gæld fra sidste gang PJ var borgmester.

Jeg ønsker, modsat PJ, ikke flere konsulenter og direktører i kommunen, men derimod færre.

Jeg tror på, at dagen i morgen er bedre end dagen i dag, og at vi faktisk har det ret godt i Skive kommune – Vi skal bare turde at prioritere de rigtige ting. Sæt derfor dit kryds ved Liste I, ved kommunalvalget d. 21. November. Vi vil kæmpe for at få respekten for borgernes skattekroner tilbage.

De bedste liberale hilsner,

Rune Leth Svenninggaard

Spidskandidat til KV17 for Liberal Alliance.

Skolevej 3

7840 Højslev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − six =