Sænk kommuneskatten

I Liberal Alliance synes vi, at borgerne i Skive Kommune skal have lov til at beholde lidt flere af deres egne penge. Så kan man helt selv vælge, hvad man ønsker at bruge pengene på; Om det er en lidt længere ferie, en ekstra tur i biografen, restaurant, m.v. Privat velfærd er nemlig også velfærd!

Økonomi- og Indenrigsministeriet har med økonomiaftalen for 2018 aftalt med KL, at oprette en pulje på 450 mio. kr., hvor kommunerne kan søge om penge til at lette kommuneskatten.

Der er med puljen sørget for, at kommunerne blot skal stå for 25% finansiering af skattelettelsen det første år, hvorefter puljen gradvist udfases over fire år. Dermed er rammerne skabt for, at vi kan indfase en sænkelse af kommuneskatten.

Helt konkret foreslår vi, at man sænker kommuneskatten i Skive med 0,5 procentpoint. Det vil give en helt almindelig LO-familie med 2 børn, mere end 2300 kr. mere i hænderne hvert år. Penge som de kan bruge, nøjagtigt som de selv finder det bedst.

I Skive kommune har vi en stor kassebeholdning. Det er ikke negativt at vi sørger for at have penge til at afbetale på vores gæld – Men opsparingen skal ikke blive så stor, som den er i dag.

Giv nu pengene tilbage til borgerne – Der har de det bedst. Serviceloftet er vi oppe at ramme, så vi kan alligevel ikke bruge disse penge på mere kernevelfærd – Den skal komme med omprioritering og afbureaukratisering.

Med venlig hilsen,

Jannie Leth Christensen

Kandidat til KV17 for Liberal Alliance

Skolevej 3

7840 Højslev.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven − seven =